bg-haccp

Rejestracja temperatury w zakładach mięsnych

Wypróbuj za darmo!

Zakłady mięsne, w których produkowane, przetwarzane i przechowywane są wyroby mięsne zobowiązane są do spełnienia odpowiednich norm i regulacji dotyczących warunków otoczenia. Wymogi kontroli temperatury dotyczą także przedsiębiorstw zajmujących się transportem takich produktów. Regulacje określają dozwolone przedziały temperatury dla poszczególnych produktów. Efento Cloud, to platforma nadzoru temperatury, która sprawdzi się w zakładach mięsnych i umożliwi spełnienie wszelkich wymagań prawnych dotyczących monitorowania temperatury.

Dlaczego Efento Cloud?

  • Niski koszt wdrożenia

    Kup rejestratory i zacznij monitorować warunki już dzisiaj! Rejestratory są bezprzewodowe, dzięki czemu ich instalacja jest łatwa i szybka

  • Łatwa obsługa i konfiguracja

    System skonfigurujesz samemu w ciągu kilkunastu minut

  • Różne rodzaje sensorów

    Monitorowanie temperatury, wilgotności i ciśnienia

  • Bezpieczeństwo

    Bezpieczeństwo przechowywanych produktów dzięki ciągłemu monitoringowi warunków w jakich się znajdują

Kompletny system zdalnego nadzoru

W skład systemu wchodzą bezprzewodowe sensory Efento mierzące temperaturę oraz Efento Gateway, który gromadzi i przesyła dane pomiarowe do platformy serwerowej Efento Cloud.

Platforma serwerowa jest „mózgiem” całego sytemu, to tam podejmowane są decyzje o wysyłce powiadomień SMS / e-mail, tam również gromadzone są dane pomiarowe, do których masz dostęp z dowolnego miejsca na świecie. Dane pomiarowe mogą pochodzić z sensorów zlokalizowanych w różnych miastach, a Ty możesz dowolnie nimi zarządzać, grupować je według swoich potrzeb czy przyznawać dostęp do poszczególnych sensorów wybranym użytkownikom. Platforma utrzymywana jest na naszej infrastrukturze, dzięki temu nie musisz martwić się o serwery i utrzymanie ich pracy. My zadbamy o bezpieczeństwo Twoich danych!

System został zaprojektowany w taki sposób, że skonfigurujesz go samemu w ciągu kilkunastu minut!

Temperatura w zakładach mięsnych – regulacje prawne

Zakłady mięsne zobowiązane są do spełnienia odpowiednich norm i regulacji dotyczących warunków, w których produkowane, przetwarzane i przechowywane są wyroby mięsne. Wymagania prawne związane z temperaturą w zakładach mięsnych przedstawiliśmy w darmowym opracowaniu.